Лидерът Байерн Мюнхен победи опашкаря Дармщадт с 1:0 в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Карло Анчелоти откриха резултата чрез Хуан Бернат, който получи хитро подаване в наказателното поле от Франк Рибери, за да вкара втория си гол за сезона.

Последният в таблицата Дармщадт обаче стоеше добре на терена и се бранеше смело. След почивката Роберт Левандовски уцели гредата, а в средата на втората част гол на Шиплок беше отменен заради засада.

В 86-ата минута Дармщадт можеше да изравни от дузпа, но Том Щарке спаси удара от бялата точка на Хамит Алтънтоп. В самия край Байерн нацели втора греда чрез Рибери.

Станалият шампион още миналия кръг Байерн събра 76 точки на върха, докато Дармщадт остава на дъното с 24 пункта и вече изпадна математически.


Гостите започнаха много смело и не оставяха свободни пространства за пресния шампион, който стигна до първи удар чрез Давид Алаба. Австриецът засече с глава центриране от корнер на Джошуа Кимих, но стражът на Дармщадт Есер беше на мястото си.

Преди да измине четвърт час игра двамата футболисти на баварския колос повториха упражнението, но този път Алаба не засече топката по най-добрия начин и не застраши вратата на противника. После Рафиня отправи прострелно центриране отдясно, но Есер извади кълбото в корнер.

В 18-ата минута Байерн откри резултата. Франк Рибери получи отляво и подаде хитро за Хуан Бернат, който финтира бранител и реализира хладнокръвно второто си попадение за сезона.

В средата на първото полувреме "лилиите" отправиха и първия си удар. Айтач Сулу се включи в предни позиции при изпълнение на корнер и скочи най-високо, но не успя да уцели вратата. Байерн отговори веднага - Томас Мюлер засече с глава центрирането на Рафиня, но Есер спаси! После снаряд на Боатенг профуча покрай целта.

Точно преди да изтече половин час игра гостуващият отбор беше много близо до изравняването! Плате стреля опасно и Том Щарке изби с върха на пръстите си, но съдийската бригада маркира удар от вратата. Преди паузата Коста измъкна корнер след рикошет, но не се стигна до опасна ситуация.

В началото на второто полувреме се откри най-добрата възможност за Роберт Левандовски в мача, но най-добрият стрелец в Бундеслигата уцели лявата греда, засичайки с глава центрирането на Рафиня отдясно. След това полякът се опита да подаде към Джошуа Кимих на добра позиция, но Сулу изчисти в точния момент. 

Малко след това гостите бяха близо до изравняването, но първо Гондорф беше отказан от Том Щарке, а след това и Бангаард беше близо до превземане на баварската крепост. В средата на първата част пък гол на Шиплок правилно беше отменен заради много тънка засада.

Двайсетина минути преди края на редовното време Левандовски отправи удар отблизо, но се получи щастлив за Есер рикошет. След това Мюлер намери Рибери, но французинът закъсня с малко.

В 84-ата минута Щарке спаси удар на Сиригу, но малко след това Бернат спъна Шиплок и реферът посочи бялата точка. Хамит Алтънтоп застана зад топката, но Щарке спаси изстрела му от бялата точка!

Байерн можеше да вкара второ попадение в последната минута, но Франк Рибери уцели гредата, която се явява под №26 за баварците в Бундеслигата този сезон.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x5l6szn" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x5l6szn_juan-bernat-goal-hd-bayern-1-0-darmstadt-06-05-2017-hd_sport" target="_blank">Juan Bernat Goal HD - Bayern 1 - 0     Darmstadt...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/LiveFootball28" target="_blank">LiveFootball28</a></i>

Байерн Мюнхен - Дармщадт 1:0
1:0 Хуан Бернат - 18'

Пропусната дузпа: Алтънтоп (Дармщадт) - 86'

 

Байерн Мюнхен: Щарке,  Боатенг, Алаба, Бернат, Рафиня, Кимих (Алонсо - 67'), Ренато, Коста, Рибери, Мюлер, Левандовски

Дармщадт: Есер, Бангаард, Сулу, Сиригу, Холанд, Камавуака (Розентал - 80'),  Алтънтоп, Хелер, Гондорф, Вранчич (Сам - 66'), Плате (Шиплок - 59')