Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски беше избран за №1 от своите колеги в Бундеслигата, макар да сдаде голмайсторския приз в последния кръг.

В допитването на списание "Кикер" взеха участие 248 футболисти от германския елит. Полякът събра 25% и остави зад себе си халфа на вицешампиона РБ Лайпциг Наби Кейта (15.7%). На трето място с 10.5% е голмайсторът на първенството Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд).

В класацията на най-добрите треньори безапелационният победител е Юлиан Нагелсман, който извърши чудо с Хофенхайм, класирайки отбора в зона Шампионска лига. Нагелсман събра близо половината гласове (44.8%) и остави зад себе си Ралф Хазенхютъл (РБ Лайпциг) и Кристиан Щрайх (Фрайбург). За най-голям губещ сред специалистите е Роджър Шмидт, който беше уволнен от Байер Леверкузен.

Новак на сезона стана Осман Дембеле от Борусия Дортмунд. Издънката на сезона е Марио Гьотце. При клубовете Фрайбург е избран за приятната изненада, а Волфсбург - за най-голямото разочарование.

Най-добър вратар е Мануел Нойер (Байерн Мюнхен) с 32.7%, а зад него се нареждат Тимо Хорн (Кьолн) и Руне Ярстайн (Херта). Интересното е, че близо 3/4 от анкетираните професионални футболисти искат въвеждането на видео-повторения по време на мачовете.