В края на миналия сезон президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес изрази мнение, че отборът може да бъде подсилен само с истински "гранати" на пазара.

Според легендата на клуба Оливер Кан обаче баварският колос ще изпита сериозни трудности с това да си ги достави, с оглед днешните реалности и високите суми, които се заплащат.

"Стратегията на Байерн винаги е включвала да се вземе една или друга суперзвезда, но в момента не е толкова лесно да се сдобиеш с новия Рибери или новия Робен", коментира Кан, цитиран от телевизия Sport1.

"Причината е, че други клубове са в състояние да плащат невероятно високи заплати. И за Байрен ще стане много трудно в бъдеще да привлича така наречените "гранати". 

Един от най-добрите вратари в модерната история на футбола си пожелава доста по-напрегната борба за титлата в Бундеслигата догодина.

"Бих искал Байерн да бъде преследвач, защото това ще бъде добре за лигата и ще има напрежение. Трудно е да се каже дали Лайпциг може да повтори този сезон. Веднага се сещаме за Дортмунд, но въпросът тук е дали те ще бъдат толкова постоянни, за да се борят с Байерн в продължение на 34 кръга", добави Кан.