Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски подготвя своето бягство в Реал Мадрид, гръмнаха германските медии.

Само в рамките на десет дни полякът и неговият агент публично изразиха своето недоволство от факта, че Левандовски не спечели голмайсторския приз в Бундеслигата.

Пикантното в цялата история е, че Роберт директно обвини треньора Карло Анчелоти и съотборниците си за своя личен провал в мача от последния кръг срещу Фрайбург (4:1).

Според стрелеца Карлето не е накарал останалите футболисти да играят за Левандовски, който загуби голмайсторския приз срещу Пиер-Емерик Обамеянг, макар да водеше с един гол кръг преди края на сезона.

Мюнхенският вестник "Тагесцайтунг" припомня, че подобна атака срещу целия клуб е рядко срещано явление в Байерн. Още по-странно обаче е поведението на клубните шефове, които запазиха пълно мълчание по темата.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и президентът Ули Хьонес имат славата на мъжкари, които не пестят мнението си. Този път обаче и двамата мълчат.

Причината? В Байерн осъзнават, че Левандовски се е превърнал в незаменима частица от пъзела. Той е изключително важен за клуба и затова шефовете не искат да наливат масло в огъня.

Според запознати полякът е обсебен от идеята да спечели Шампионската лига и затова иска на всяка цена да отиде в Реал, който триумфира в три от последните четири издание на турнира. 

Именно желанието на деветката да вдигне "Ушатата" го накара да напусне Борусия Дортмунд през 2014 година и да облече екипа на Байерн. С баварците обаче той игра два полуфинала и един четвъртфинал.

29-годишният нападател е наясно, че постепенно навлиза към заключителната част от своята кариера и затова не иска да пропуска златния си шанс.

Вестник Bild am Sonntag добавя, че Леви не е особено впечатлен от трансферите на стадион "Алианц Арена" до момента и затова ще се опита да форсира своето напускане.

Както е известно, Байерн привлече защитника Никлас Зюле и трима полузащитници - Себастиан Руди, Серж Гнабри и Корентен Толисо. И четиримата обаче са далеч от определението на Ули Хьонес за асовете на пазара - "гранати".

"В момента се намираме в позиция, в която ни липсва нещо. Трябва да видим какво ще се случи занапред, но в момента ситуацията при нас не е перфектна", бе заявил Левандовски в края на сезона.