Централният бранител на Байерн Мюнхен Матс Хумелс е доволен от новите попълнения в отбора. Никлас Зюле е негов пряк конкурент за място в "сърцето на защитата", но бившият капитан на Борусия Дортмунд остава спокоен.

"Голямата конкуренция ще ни се отрази добре. Ние не играем автоматично като титуляри и трябва да се стремим да показваме най-доброто от себе си", сподели световният шампион пред списание "Кикер".

"По отношение на моя първи сезон в Байерн, личните очаквания са изпълнени. Доволен съм генерално от кампанията. Липсваха ми два-три гола. Срещу Реал Мадрид пропуснахме много добра възможност у дома, но реваншът беше изключителен. Срещу Борусия Дортмунд за Купата на Германия имахме толкова много положения да решим мача, но не успяхме."

"Дори след отказването на Филип Лам и Чаби Алонсо в нашия отбор има достатъчно футболисти, които могат да дават пример на младите. А точно това е лидерът. Джошуа Кимих може да замести Филип, защото е в състояние да играе на неговия пост на 100%. Видяхме го на купата на Конфедерациите, той е роден победител."

"За следващия сезон направихме малки размествания в състава. С наличния състав и подкрепленията ние трябва, искаме и можем да се борим на всички фронтове. Но не си поставям за цел да печелим требъл. Борусия Дортмунд без съмнение ще бъде нашият най-голям конкурент в Бундеслигата", добави Матс.