Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски разкри задоволството си от факта, че нападателят на Борусия Дортмунд и голмайстор на Бундеслигата за изминалия сезон Пиер-Емерик Обамеянг е на път да остане в отбора.

В същото време полякът е на мнение, че големия аванс на баварците в първенството през последните сезони е причина за тяхното отпадане в Шампионската лига.

"Радвам се, че Обамеянг остава в Дортмунд. Когато се бориш до последно в първенството, успяваш да задържиш най-добрата си форма. Тя е важна и заради мачовете в Шампионската лига. Без спечелването й винаги липсва нещо", коментира Левандовски.

"През последните 2-3 сезона ние не бяхме в оптимална форма през пролетта, защото твърде рано ставахме шампиони в Бундеслигата. Не искам да мисля какво би било, ако не бях контузен в мачовете с Реал, това е минало. Ако сме всички здрави и имаме късмет, този сезон може да бъде различен. Няма нужда да говорим за целите си, те винаги са едни и същи - да спечелим колкото се може повече трофеи", добави полякът.