Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира скандала, който се завихри около Роберт Левандовски миналия месец.

Полякът заяви, че не се чувства доволен от подкрепата на отбора в последния кръг на миналия сезон, когато загуби голмайсторския приз в Бундеслигата. След това един от неговите агенти наля масло в огъня.

"Говорих с неговия агент Майк Бартел и го попитах какъв е проблемът всъщност. Той ми каза, че Роберт не е почувствал подкрепа в последния мач срещу Фрайбург", започна Румениге.

"Аз му отговорих, че не виждам нещата по този начин и му припомних, че Роберт имаше няколко положения, които неговите съотборници създадоха за него. На два пъти Артуро Видал не стреля в опразнената врата и може би не подаде по най-добрия начин."

"Съотборниците на Роберт искаха той да стане голмайстор, но нещата не се получиха. Леви не вкара гол, а Обамеянг вкара две попадения и го изпревари. Тези неща се случват. Когато си вкарал 60 гола за два сезона в Бундеслигата, трябва да си доволен и без голмайсторския приз."

"Карло Анчелоти ме увери, че е говорил с останалите играчи и е поискал от тях да помогнат на Леви да спечели голмайсторския приз. Това не се случи, но няма проблем", добави Румениге.