Германският хегемон Байерн Мюнхен продължава трескаво да търси нов спортен директор, след като постът е вакантен от миналото лято.

Интересното е, че трима бивши футболисти на клуба отказаха тази възможност - Оливер Кан, Филип Лам и Макс Еберл, който заема този пост в Борусия Мьонхенгладбах и не иска да предава "жребчетата".

Сега баварският колос се насочва към четвърти бивш кадър, който да изпълнява функциите на спортен директор. Става дума за голмайстор №1 в историята на световните първенства Мирослав Клозе.

Клозе изглежда като доста удобен вариант, защото няма остър език като Матиас Замер, който заемаше поста от 2012 до 2016 година, напускайки по собствено желание.

Световният шампион с Германия от 2014 година Клозе няма амбициите на Лам да влиза в борда на директорите и за разлика от Оливер Кан е доста по-спокоен като характер.

Президентът Ули Хьонес и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге държат спортният директор да е близо до играчите и да говори с тях на един и същ език. 

Интересното е, че в момента Клозе е част от делегацията на Байерн по време на азиатското турне, където отговаря за PR-събития.