Германският шампион Байерн Мюнхен е можел да привлече новия ас на ПСЖ Неймар за 18 милиона евро през 2010 година, но е отказал. Това твърди хърватският агент Предраг Раки в интервю за Novi list.

"Беше януарският трансферен прозорец на 2010 година, когато Дани Будимир от Чикаго осъществи контакт с агента на Неймар - Вагнер Рибейро. По онова време аз уговорих среща със спортния директор на Байерн Кристиан Нерлингер, получавайки помощта на моя приятел Джовани Трапатони", започна импресариото.

"Неймар беше на 17 години и лесно можеше да се види, че е топ класа. Имаше страхотна техника, големи умения. Беше доста по-слаб, отколкото е сега. Срещнах се с Нерлингер в Мюнхен, след като преди това се чухме два пъти по телефона."

"Той ме увери, че те са запознати с футболиста - един от най-големите таланти в света. Но Байерн имаше проблем с цената, която тогава беше 18 милиона евро, а с бонусите щеше да стигне до 24 милиона евро. Нерлингер ми каза, че от Байерн са щели да го следят, но клубът не е готов да пръсне такава сума за 18-годишен талант", добави Раки.

В крайна сметка през лятото на 2013 година Барселона плати общо 88.2 милиона евро на Сантош и бащата на Неймар, а само преди дни клубът осъществи сделката на хилядолетието, пласирайки кариоката в ПСЖ за невижданите 222 милиона евро.