Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи потвърди, че от Ла Лига са блокирали трансфера на Неймар за 222 милиона евро и сделката е нямало да се осъществи без помощта на Барселона.

Ръководните фактори на испанския футбол не приеха чека с мотива, че огромната сума е с неясен произход, но след намесата на адвокати и нотариус, всичко беше уредено. "Когато това се случи, получих обаждане от Барселона. Казаха ми: "Давайте да решим въпроса заедно". Отговорих им, че съм готов. Искам да благодаря на шефовете им, президента, феновете и играчите за всичко, което направиха. Това е един от най-добрите клубове в света", заяви босът на ПСЖ.

Ал-Хелайфи разкри и някои подробности за най-скъпия трансфер в историята на футбола. "Започнах да го планирам преди три години. В последните 12 месеца умувах как да преговарям с него и Барселона. Процесът беше стартиран преди три седмици. Разговорите не бяха лесни, но не можехме да губим време. Благодаря на моя екип за работата му. Много хора не искаха да ни помогнат, но имахме цел да подпишем с Неймар и я изпълнихме", добави той.

Очаква се бразилският техничар да направи дебют за ПСЖ при гостуването на Гингам в неделя. Той пропусна успеха с 2:0 над Амиен, тъй като не беше картотекиран.