Неймар Сантош отново коментира ситуацията, която доведе до трансфера на неговия син Неймар в Пари Сен Жермен.

"Той можеше да отиде където си поиска и да бъде под светлините на прожекторите. Синът ми поема риск. Може ли ПСЖ да му гарантира Златната топка? Не. Лудост е, че хората вярват в това. Щеше да му бъде по-лесно в Барса, с помощта на отбора", коментира таткото пред COPE.

"Това беше негово решение. Той беше в клуба, за който мечтаеше. Беше спокоен, но това беше негов избор. Изслуша съветите на приятелите си и на хората около него. Искаше това предизвикателство. И имаше право да го приеме. Според мен той притежава голям кураж."

"Смятам, че Неймар искаше да промени съдбата си, но не мога да говоря за причините. Няколко нещо го накараха да предприеме промяната. Ние чакахме правилния момент. Той реши при завръщането си от Китай, когато информирахме Барселона и помолихме ПСЖ да плати неустойката."

"Неймар е горд заради всичко, което направи с Барса, той си тръгна през главния вход. Хората забравят нещата, които той стори. В Барса звездата е Меси и винаги ще бъде така. Не само заради любовта и респекта, които Неймар изпитва към Лео. Той е неговият идол."

"Всеки казваше, че Неймар ще бъде неговият заместник, но синът ми не може да бъде ничий заместник. Той не искаше да бъде такъв. Оставете Меси, той е идолът в Барселона. Неймар трябва да извърви собствения си път", добави бащата на бразилския футболист.