Байерн Мюнхен се класира за втория кръг в турнира за купата на Германия, след като победи третодивизионния Кемницер с 5:0 на неговия стадион "community4you ARENA".

Баварският колос откри резултата в средата на първото полувреме, когато Роберт Левандовски вкара от фаул с помощта на стената. 

Почти веднага след почивката Кингсли Коман удвои аванса на своите след хубав пас на Франк Рибери, а малко по-късно Толисо помогна на Левандовски да вкара на празна врата.

В 79-ата минута Франк Рибери вкара страхотен гол от пряк свободен удар, а малко преди края на редовното време Матс Хумелс оформи крайния резултат с глава.


Домакините създадоха първата опасна атака в срещата, но Айдин се позабави, след като не успя с подаването. На отсрещната врата стражът Кунц трябваше да спасява последователни тупалки на Кингсли Коман и Томас Мюлер.

В 20-ата минута Байерн откри резултата. Роберт Левандовски се пробва за втори път от пряк свободен удар, като този път позицията му за стрелба беше доста по-добра. Той стреля в стената, но се получи рикошет и кълбото изненада Кунц.

Последва доста скучен период от срещата, в който баварският колос контролираше напълно развоя на събитията и играта се водеше в половината на домакините, но липсваха опасни ситуации.

До края на първата част неточни удари отправиха Толисо, Кимих, Левандовски и Коман, а в добавеното време Кунц отрази невероятна тупалка от 18 метра на Франк Рибери.

Само трийсетина секунди след подновяването на играта Томас Мюлер стреля на боц, но стражът на Кемницер отново реагира блестящо.

Байерн контраатакува малко по-късно и удвои аванса си. Себастиан Руди разтегли към Рибери, който намери Кингсли Коман с чудесно подаване. Младият французин напредна и вкара по диагонала.

Преди да изтече един час игра Байерн окончателно сложи точка на спора след многоходова акция. Корентен Толисо получи подаване от Кимих и почти от аутлинията намери Левандовски, който вкара на празна врата.

В средата на второто полувреме точен фалцов удар на Толисо накара Кунц да спасява, а след това влезлият като резерва Ариен Робен би много високо.

В 79-ата минута Байерн стигна до още едно попадение. Франк Рибери завъртя топката майсторски над стената и не остави шансове на вратаря след което са запъти към пейката, за да обясни на Левандовски как се вкарва от фаул без помощта на рикошет...

Точно десет минути след това се разписа и Матс Хумелс. Бранителят засече с глава центрирането на Робен от корнер и намери горния десен ъгъл.

 

Кемницер - Байерн Мюнхен 0:5

0:1 Роберт Левандовски - 20'
0:2 Кингсли Коман - 51'
0:3 Роберт Левандовски - 60'
0:4 Франк Рибери - 79'
0:5 Матс Хумелс - 89'

 

 

Кемницер: Кунц, Ендрес, Трап, Щефел, Леутенекер, Райнхардт, Кох, Айдин (Млиниковски - 69'), Гроте (Тринкс - 28'), Ханш, Фраан (Славов - 81')

Байерн Мюнхен: Улрайх, Зюле, Хумелс, Кимих, Рафиня (Алаба - 63'), Руди (Видал - 69'), Толисо, Коман, Мюлер, Рибери, Левандовски (Робен - 64')