Байерн Мюнхен - Волфсбург, мач от 1-я кръг на Бундеслигата. Стадион "Алианц Арена", начало 21.30 часа.

 

Байерн:

Вратари: Нойер, Щарке, Рейна

Защитници: Лам, Данте, Бадщубер, Алаба, Бернат

Полузащитници: Гьотце, Робен, Хойберг, Шакири, Роде, Шол, Гаудино

Нападатели: Левандовски, Писаро, Мюлер, Вайраух, Грийн

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Тиаго, Рибери, Рафиня, Вайзер
Наказан: Боатенг

 

 

ПРОГНОЗА: Байерн Мюнхен открива новия сезон в Бундеслигата с домакински мач на Волфсбург. Баварците ще се опитат да защитят титлата си от миналата година и да станат шампион за трети пореден път.

Вълците от своя страна също имат високи амбиции, след като миналия сезон завършиха на 5-то място и останаха извън Шампионската Лига заради само една точка. Едно от най-интересните нови имена през лятото дойде именно в тима на Волфсбург. Това е Никлас Бендтнер, който премина със свободен трансфер от Арсенал.

Друг основен играч тази вечер ще е бившият футболист на Байерн Мюнхен Ивица Олич, който се надява тимът му да поднесе изненада. Със сигурност обаче в съзнанието на всички във Волфсбург ще е кошмарната загуба с 1:6 от миналия сезон и тимът ще бъде максимално предпазлив.

Ситуацията в Байерн обаче е по-различна, отколкото в средата на миналия сезон. В момента баварците са без един куп контузени играчи - Бастиан Швайнщайгер, Франк Рибери, Тиаго, Хави Мартинес и Рафиня. Джером Боатенг пък е наказан.

В добавка на това завърналите се от световното първенство шампиони с националния тим на Германия, както и Ариен Робен все още не са в оптимална форма.

Все пак гостите също имат някои проблеми, като под въпрос е както новото попълнение Никлас Бендтнер, така и другият бивш играч на Байерн - Луис Густаво. Диего Беналио, Патрик Охс, Кристиан Трьош и Иван Перишич също са аут

Затова е изключително трудно да се направи някаква твърда прогноза.

Резултат: 1:1