Байерн Мюнхен се върна на победния път, сразявайки Фрайбург без пощада с 5:0 в двубой от осмия кръг на германската Бундеслига, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Под ръководството на новия-стар треньор Юп Хайнкес шампионите показаха настроение и желание за игра още от самото начало. Автогол на Шустер в началото на мача беше последван от попадение на Кингсли Коман с глава преди почивката.

За разлика от предишните два кръга, този път Байерн не изпусна победата след подобен комфортен аванс. В средата на втората част реферът Виленборг даде дузпа за Байерн, но я отмени, а малко по-късно Тиаго Алкантара сложи точка на спора с хубаво попадение.

Четвърт час преди края и Роберт Левандовски записа името си сред реализаторите с деветия си гол на сезона, което го прати еднолично на първо място в листата на най-добрите стрелци. В добавеното време се разписа и Джошуа Кимих.

С победата днес вторият в таблицата Байерн събра 17 точки и се доближи само на две зад лидера Борусия Дортмунд, докато Фрайбург е в зоната на изпадащите с актив от седем пункта.


Баварците натиснаха още от първите секунди, но не успяваха да създадат опасни положения. Вместо това гостите бяха тези, които първи получиха златна възможност да открият резултата - Кимих сбърка в защита и Кент излезе очи в очи с Улрайх, но вратарят спаси с крак.

Тази ситуация разгневи домакините и малко след това те матираха своя противник. Първо Ариен Робен опита два поредни удара отблизо, като първият беше спасен от вратаря Шволов, а вторият излезе в аут. След това Давид Алаба центрира отляво за Томас Мюлер, но Юлиан Шустер вкара топката в собствената си врата, опитвайки да избие с шпагат.

Последваха две интересни акции на Тиаго Алкантара в рамките на няколко минути. Първо удар на испанеца беше спасен, а след това той изведе Коман по изключителен начин, но французинът опропасти възможността. При една от редките атаки на гостите Франц би покрай десния страничен стълб с глава.

В 42-ата минута баварците удвоиха своята преднина. Ариен Робен напредна, намери коридор за стрелба и би с левачката, но Шволов спаси. Топката обаче достигна до Кингсли Коман, който направи добавка с глава около точката на дузпата.

След почивката играта отново се водеше пред вратата на Фрайбург, но шампионите не създаваха опасни положения. Ариен Робен опита удар от петнайсетина метра, но той се оказа доста неточен.

Преди да изтече час игра реферът посочи бялата точка за задържане на Кимих от Союнчю, който по-рано издърпа Томас Мюлер, но ситуацията остана незабелязана. Съдията Франк Виленборг все пак реши да изгледа ситуацията на повторение и след това отмени решението си, а заялият позиция да бие дузпата Левандовски трябваше да остави топката.

Все пак баварците вкараха трети гол малко по-късно. Един от най-добрите на терена Тиаго Алкантара получи пред дъгата, напредна и с фалцов изстрел закова кълбото в долния десен ъгъл.

Четвърт час преди края на редовното време Томас Мюлер открадна топката от Союнчю и я подаде на Роберт Левандовски, който най-после успя да се разпише днес. Полякът заложи на прецизен удар в долния десен ъгъл и не сбърка.

Канонадата пред вратата на гостите продължаваше- първо снаряд на влезлия като резерва Корентен Толисо беше блокиран, а след това Робен беше неточен. Дълбоко в добавеното време Джошуа Кимих оформи крайния резултат, вкарвайки красиво с петичка след подаване на Коман.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/yfjCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Байерн Мюнхен - Фрайбург 5:0
1:0 Юлиан Шустер - 8', автогол
2:0 Кингсли Коман - 42'
3:0 Тиаго Алкантара - 63'
4:0 Роберт Левандовски - 75'
5:0 Джошуа Кимих - 93'

 

Байерн Мюнхен: Улрайх, Хумелс, Боатенг (Зюле - 82'), Алаба, Кимих, Мартинес (Руди - 70'), Тиаго, Коман, Робен, Мюлер (Толисо - 78'), Левандовски

Фрайбург: Шволов, Шустер, Лийнхарт, Союнчю, Гюнтер, Щенцел, Франц (Раве - 71'), Хьофлер, Хаберер, Кент (Петерсен - 66'), Нидерлехнер (Терацино - 76')