Байерн Мюнхен победи Хановер напълно заслужено с 3:1 в двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Юп Хайнкес упражниха много силен натиск и логично откриха резултата чрез Артуро Видал, а малко след това гол на Роберт Левандовски беше отменен заради тънка засада, след като първоначално беше зачетен.

Последва дискусионен момент, защото Фюлкруг вкара отсъдената за Хановер дузпа, но трябваше да повтори изпълнението и сбърка. Все пак северняците изравниха десет минути преди паузата, когато Бенсхоп беше точен с глава.

В средата на второто полувреме мюнхенци си върнаха аванса в резултата, когато Коман се опита да скъса мрежата със зверска тупалка. Малко след това французинът изработи и дузпа, която беше вкарана от Левандовски.

Така Байерн събра 32 точки на върха и води с 6 на втория РБ Лайпциг, който днес беше разбит като гост на Хофенхайм с 4:0. Хановер е десети с 19 пункта в актива си.


Баварците упражниха страхотен натиск още от самото начало и създаваха атака след атака. Сред най-дейните беше Артуро Видал, който първо беше отказан от вратаря Чаунер, а след това уцели десния страничен стълб след плътен удар по земя от дистанция.

Централният нападател Роберт Левандовски също пробва късмета си, но не уцели целта. Вече бяха изминали десетина минути игра, когато Хамес Родригес изведе Томас Мюлер в наказателното поле и световният шампион стреля от малък ъгъл, но вратарят успя да спаси.

В 17-ата минута най-добрият на терена Видал откри резултата с голяма доза късмет. Той засече с глава хубавото центриране отдясно на Мюлер и кълбото тупна точно между Чаунер и Левандовски, след което влетя в мрежата.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/gezCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Седем минути след това баварците вкараха нов гол, след нова доза шанс. Стражът на северняците изпусна топката при острото центриране на Мюлер и Левандовски вкара на празна врата. Реферът Гуидо Винкман обаче ползва видеоповторение и отмени гола заради тънка засада на поляка.

Само секунди след това гостите контраатакуваха и спечелиха дузпа заради нарушението на Улрайх срещу Фюлкруг. Потърпевшият застана зад топката и вкара, но реферът нареди изпълнението да бъде повторено заради нахлуване на играч на Хановер в пеналта. Фюлкруг стреля в същия ъгъл и този път вратарят на мюнхенци спаси!

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/UezCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мюлер можеше да успокои страстите по-късно, но изненадващо пропусна от много добра позиция, а на отсрещната врата Улрайх спаси тупалка на Фюлкруг. Последва корнер за гостите, при който Бенсхоп надскочи всички и сензационно изравни!

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/8ezCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В последните минути на първата част Байерн упражни зверски натиск, но Мюлер нацели напречната греда след удар с глава и намеса на вратаря, а след това Рафиня шутира точно покрай левия страничен стълб.

Един от най-дейните на терена Хамес пробва на три пъти след почивката, но неговите технични изпълнения се оказаха неточни. Кингсли Коман нахлу отляво, но стражът на гостите се справи. Последва четвърти шут на Хамес за втората част, но топката облиза напречната греда.

В 67-ата минута Байерн заслужено излезе отново начело в резултата, благодарение на класното изпълнение на Кингсли Коман. Французинът получи от Мюлер след рикошет, свали в наказателното поле и разстреля противника с левачката.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/CjzCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Левандовски имаше две много добри възможности в следващите няколко акции на домакините, но първо не уцели опразнената врата, а след това не успя да преодолее Чаунер, оставайки лице в лице срещу него.

В 82-ата минута Видал отправи бомбен изстрел от дистанция, който влизаше в долния ляв ъгъл, но стражът на гостуващия отбор се намеси отлично.

Малко след това Харник спъна Коман в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Левандовски застана зад топката и вкара в долния десен ъгъл, влизайки в историята. Полякът стана първият футболист, който вкарва поне по един гол в първите седем домакинства на своя отбор в Бундеслигата.


Байерн Мюнхен - Хановер 3:1

1:0 Артуро Видал - 17'
1:1 Чарлисон Бенсхоп - 35'
2:1 Кингсли Коман - 67'
3:1 Роберт Левандовски - 87', дузпа

Пропусната дузпа: Фюлкруг (Хановер) - 27'


Байерн Мюнхен: Улрайх, Боатенг, Хумелс, Рафиня, Кимих, Мартинес (Толисо - 58'), Видал, Хамес, Коман (Рибери - 89'), Мюлер (Алаба - 81'), Левандовски

Хановер: Чаунер, Сане, Антон, Зорг (Алборноз - 80'), Корб, Остржолек, Бакалорц, Шмидебах (Фосум - 46'), Клаус, Бенсхоп (Харник - 68'), Фюлкруг