Айнтрахт Франкфурт игра смело, но загуби с 0:1 от Байерн Мюнхен в мач от 15-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Комерцбанк-Арена".

Баварският колос не показа най-добрата си игра и видимо спестяваше сили, но в средата на първата част Артуро Видал вкара с глава при първата опасна акция на своите. Така чилиецът се разписа в четвърти пореден кръг.

Именно Видал предизвика напрежение след почивката, когато извърши нарушение, но му беше спестен втори жълт картон. Двайсетина минути преди края пък реферът отмени директен червен картон на Волф.

Байерн Мюнхен събра 35 точки на върха и се откъсна с осем пред втория РБ Лайпциг, който се издъни днес срещу Майнц у дома. Айнтрахт е девети с 22 пункта.


Домакините получиха отлична възможност в шестата минута, когато Анте Ребич стреля силно от пряк свободен удар, но застаналият на вратата на гостите днес Том Щарке реагира добре и спаси.

Играта на баварският колос не се получаваше и в офанзивен план момчетата на Юп Хайнкес не можеха да предложат нищо интересно, опитвайки пробиви и по двата фланга. Артуро Видал пробва късмета си, но беше блокиран.

Чилиецът обаче успя да накаже противника малко след това, когато засече с глава на далечната греда центрирането на Джошуа Кимих и се разписа в четвърти пореден кръг, с което изравни постижения на Роберт Левандовски и Томас Мюлер.

Айнтрахт не се предаде и атакува опасно чрез Ребич, но Щарке успя да избие неговия плътен удар в долния десен ъгъл. Баварците отговориха с хубав шут във външната част на мрежата на Кингсли Коман, а по-късно Щарке се намеси отново след удар от движение на Вилемс.

Малко след почивката голмайсторът Видал беше въвлечен в конфликтна ситуация, защото домакините искаха втори жълт картон за чилиеца след негово нарушение пред наказателното поле на гостите. Реферът обаче не показа картон на халфа и малко след това той беше заменен от опитния си треньор Юп Хайнкес.

Темпото на игра през втората част спадна рязко, като шампионите много хитро пазеха преднината си със сравнително нисък разход на енергия.

В 72-ата минута Айнтрахт остана с човек по-малко заради грубото влизане в гръб на Мариус Волф, който съсече Хамес Родригес с двата крака. Реферът Озмерс обаче прибегна до видеоповторение и реши да отмени директния червен картон...

Айнтрахт беше активен в заключителната част на двубоя, но не можеше да създаде опасно положение. В същото време мюнхенци дори и не хвърлиха сили за последен натиск, с който да потърсят ново попадение, но момчетата на Хайнкес запазиха аванса си до самия край. 

 

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Артуро Видал - 20'

 

Айнтрахт Франкфурт: Храдецки, Абрахам, Фалет, Салседо, Волф, Вилемс (Тавата - 78'), Фернандес (Йович - 71'), Кевин-Принс Боатенг, Баркок (Щендера - 82'), Ребич, Алер

Байерн Мюнхен: Щарке, Джером Боатенг, Зюле, Рафиня, Кимих, Мартинес, Видал (Толисо - 55'), Хамес, Коман (Левандовски - 84'), Рибери (Алаба - 67'), Мюлер