Федерацията по борба на Канада е отправила апетитна оферта към треньора Симеон Щерев да поеме женския им национален отбор и да го подготви за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година.

Предложението е за 10 000 долара на месец, което е поне три пъти повече от заплатата на Щерев у нас в момента. Все още не е ясно дали има оферта и към възпитаничката на 53-годишния специалист Станка Златева.

Към сериозното финансово предложение канадците слагат на масата като оферта и други екстри като огромна фамилна къща в Монреал, където Щерев да се настани с цялото си семейство, самолетни билети до България и т.н.

Преговорите текат отдавна, но българинът все още не е дал окончателен отговор, пише вестник "Преса". Очаква се финалният кръг на разговорите да се състои по време на световното първенство, което ще се проведе именно в Канада.

Домакин на шампионата в края на септември ще е град Страткона. Там Щерев ще се срещне с шефовете на местната федерация Дон Райън и Тамара Медвидски.

В Канада България ще бъде представена в женската борба от Станка Златева (72 кг), Тайбе Юсейн (63 кг) и Джанан Манолова (67 кг).

Групата пътува за Канада на 18-и септември, за да има време за аклиматизация. След световното ще стане ясно дали Щерев ще продължи да работи у нас или отново ще поеме на гурбет.

Той има опит в чужбина от работата си в Австрия и Гърция пред 2000 година. Веднага след Олимпиадата в Лондон треньорът намекна, че може и да не остане в България. Напълно възможно е възпитаничката му Станка Златева да прекрати кариерата си, заради разочарованието от загубения фитнал в Лондон.