Бившият капитан на националния отбор по бокс Свилен Русинов е оптимист, че Кубрат Пулев ще победи световния шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко в техния сблъсък на 6 септември в Хамбург.

"Според мен Кубрат трябва да го бие", отсече пред вестник "България Днес"Русинов, който е бивш европейски шампион и бронзов медалист от Олимпиадата в Барселона '92 в тежка категория.

"Кобрата е по-навит. Със сигурност ще бъде труден мач. Мачът на Кличко с Поветкин беше пародия. Ако Кличко играе по този начин, Кобрата ще го прегази."

"Владимир е свикнал да се бие с по-ниски, прибрани и страхливи съперници. Кубрат няма да се даде да го натискат надолу и да го държат в клинчове. Той е по-здрав физически от Кличко."

"Кобрата е по-голям катил. По-крив и прибран боксьор е от досегашните противници. Може да използва различни стилове."

Свилен Русинов е свидетел как преди години е бил покрит допинг скандалът с Витали Кличко. По-големият брат на Владимир е хванат със забранени вещества и получава забрана да участва на Олимпийските игри в Атланта '96.

"Всичко стана много бързо. Никой не разбра какво точно е станало. Явно братята имат опит в използването на допинг. Кубрат е прав, когато изказва съмнения за Владимир."

"За съжаление, който плаща, той поръчва музиката. Дано Кличко не използва стимуланти. Лично аз никога не съм ги употребявал, но знам, че са много вредни за здравето", добави олимпийският ни медалист.