Братът на Кубрат Пулев Тервел заяви, че е останал разочарован от условията преди мача на Кобрата с Владимир Кличко.

Още по темата

 

"Не видях спортна среща, а една бизнес сделка. Двамата боксьори не бяха поставени при равни условия от гледна точка на допинг, ринг, ръкавици. Това не е спортно състезание. Това е реалност, която ме отблъсква", каза Тервел Пулев.

"Говоря като човек, който е бил плътно до Кубрат и съм видял всичко, което беше там. Въпреки всичко той остана спокоен. Това ми даваше увереност, че ще победи. След една такава тежка загуба е трудно, но той стоя до сутринта да дава допинг-проба."

"Още тогава брат ми ми каза, че е готов да направи още един мач. Познавам езика на тялото му и разбрах, че той не лъже и че наистина е добре.

"Аз имам професионален договор, който трябваше да влезе в сила преди месец, но заради операцията първият ми мач ще бъде през март догодина. Надявам се да се представя добре", продължи бронзовият медалист от Лондон 2012.

"На Олимпиадата българите бяха негативни, че съм загубил на полуфинала, но се забрави това и остана един бронз от Игрите. Остава само хубавото, в неговия случай ще остане хубавото, че е имал мач с Владимир Кличко."

"След мача отидох при Кличко и му казах "ти си нечестен", а той ми отговори: "не искам да говоря с теб", добави Тервел Пулев на днешната пресконференция.