Ще спре ли 19-годишната победна серия на най-богатия спортист в света - боксьорът Флойд Мейуедър? Отговорът ще разберем на 2 май в "MGM Grand Garden Arena" в Лас Вегас, когато американецът среща друга легенда - Мани Пакиао.

37-годишният Мейуедър ще получи $ 150 млн., а година по-малкият филипинец 100 млн. Важното е за нас е друго - последната загуба на Флойд, който няколко години поред е спортистът с най-големи приходи в света, идва през 1996 г. от нашия Серафим Тодоров. Уникалното видео показва полуфинала от Олимпиадата в Атланта през 1996 г.

Двубоят между тогава 19-годишния американец и 27-годишния българин е оспорван, като накрая съдиите отсъждат 10:9 в полза на Серафа. Египетският съдия на ринга дотолкова е убеден в победата на Мейуедър, че когато дикторът казва финалния резултат, реферът по погрешка вдига ръката на загубилия. Вижда се отлично и на кадрите.

В крайна сметка Серафим Тодоров стига олимпийския финал, където губи от тайландеца Сомлук Камсинг, а Мейуедър зарязва аматьорския бокс и отива при професионалистите.

Сега американецът дразни целия свят с непрекъснатите снимки на колекциите си от коли, жени, часовници, обувки и какво ли още не. Сарафа разчита на олимпийска пенсия от 800 лева, като след няколко несполучливи опита за гурбет се кротна в Пазарджик.