Още по темата

 

Промоутърът Еди Хърн коментира пред „Sky Sports”, че представляваният от него шампион на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа ще се бие с Владимир Кличко в следващия си двубой.

Това още повече намалява шансовете на българския шампион Кобрат Пулев да мери сили с младия британец."Почти е сигурно, че следващият ни съперник ще бъде Кличко. Такава договорка съществува между двете страни и не виждам защо тя да бъде нарушена. Единствена пречка би било ако в последния момент Бернд Бьонте, промоутърът на Кличко, промени намеренията си".

"Тази седмица Бьонте и Кличко ще се срещнат за разговори по темата, а ние вече ще мислим за арена на сблъсъка. Имаме предложения от Нигерия, Дубай, Америка и Кардиф, като последният вариант не е добър от финансова гледна точка, но е удобен поради факта, че се намира на територията на Великобритания ".

"Очакваме от IBF тази седмица да обявят решението си за задължителната защита на титлата от тяхната асоциация срещу Кубрат Пулев. Ясно е, че реваншът Джошуа - Кличко ще бъде проведен с уговорката победителят да се изправи срещу българина".

"Ако в краен случай реванш срещу Кличко така и не се състои, то първи съперник ще бъде Пулев. Надяваме се от IBF да уважат уговорката ни с Кличко, и оценят факта че не сме забравили българския боксьор" завърши Хърн.