Николай Йоргов завоюва престижна победа на професионалния турнир WFKO Grand Prix в Камчия. Представителят на Българската карате киокушин федерация спечели за страната ни шампионска титла от професионалното първенство, след като се изправи срещу противник от Япония.

Срещата беше оспорвана - двамата показаха страхотна игра и умения, а съдиите дадоха равен резултат. Според правилника на WFKO последната дума има шефът на съдийския апарат, който взе решение победата да отиде при Йоргов. Втората среща в турнира беше между Александър Дрожд от Русия и Андрей Андреев от БККФ, като победата отиде при руснака.

Професионалният Grand Prix турнир се проведе за първи път у нас в рамките на тренировъчния лагер по карате киокушин в Камчия. Тази година над 1250 състезатели, треньори и съдии се събраха в морския град, за да обменят опит и техники от бойното изкуство по време на лагера.

Другото зрелищно събитие по време на лагера ще бъде състезанието на кадетите - Varna Cup 2017. Състезатели на между 18 и 21 години от десетки страни ще се борят за медали. То ще се проведе утре - на 7 юли, от 13 часа в Санитаорно-оздравителния комплекс "Камчия".

Тазгодишният лагер по киокушин започна на 2 юли и ще продължи до 9 юли. Той се организира от Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация, като за пръв път събира на едно място толкова много участници и почитатели на бойното изкуство.