Бившият треньор на националния отбор по бокс Палми Ранчев е на мнение, че мачът за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се състои скоро. Той смята, че докато не се подпише договор няма да гаранции за двубой за пояса на IBF.

"Сигурна среща ще има, когато подпишат договор. Сега има преговори, но има и трима претенденти за световни титли - Луис Ортин, Александър Поветкин и Кубрат Пулев. Докато Джошуа е млад професионалист и е на един от върховете, Кубрат е вече на 36 години, така че той трябва да използва тази възможност за голям мач, да спечели повече пари и евентуално световната титла", каза Ранчев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

"Неговите мениджъри не влагат кой нае колко много в неговата подготовка. Те смениха един немски треньор с друг немски треньор. Ако искаха Кубрат да мине на ново ниво като състезател трябваше да му намерят по-добър треньор", допълни специалистът.

"След мача с Кличко Кобрата направи три двубоя със сравнително слаби противници. Натрупа увереност, но не се е срещнал наистина със силен боксьор. Ако този мач се състои в Лас Вегас, то и Кубрат може да покаже много повече от своите способности, а и Джошуа ще се опита да достигне своя максимум", завърши Ранчев.