Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев обяви, че не се е отказал от мача с Антъни Джошуа заради уплаха.

Двамата трябваше да излязат един срещу друг на ринга тази събота в битка за световните титли на непобедения британец. Кобрата обаче получи тежка контузия и беше принуден да се откаже от мача. На негово място ще излезе Карлос Такам. "Не съм се уплашил! Исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя! И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип", заяви Кобрата, който ще се възстановява от травмата около месец.

Той каза още, че следващата му битка най-вероятно ще се проведе в САЩ, но още не са ясни повече подробности. "Ще коментирам кога ще се завърна на ринга, но нека първо да се възстановя от контузията ми. Вероятно в началото на 2018 година. Може да играя в САЩ, в Чикаго! Важното е контузията ми да отмине и да играя за победа", добави Пулев.

След това той говори повече относно травмата и добави, че очаква догодина да има мач срещу Джошуа, който е убеден, че ще спечели. "Контузията си е контузия. Изчакахме да поотмине, но не се получи. Лекарят установи, че има разтягане и леко разкъсване на един от мускулите при подмишницата, при гърдата. Една седмица тренирах без спаринг, защото травмата не го позволяваше. Правех упражнения, пих витамини, но не се подобри. Това не е Градско първенство на София да побеждавам с една ръка, а е мач за световна титла. С треньора ми преценихме, че е по-добре да откажем мача. Това е много специфична контузия, боли при точно определени удари с дясната ръка. Смятам, че най-късно догодина ще има мач с Джошуа. Сигурен съм даже, че ще го победя, защото знам какво мога, знам собствените си сили", каза още Кобрата.

Боксьорът коментира и пропуснатия награден фонд от мача му с британеца, като според медиите на Острова хонорарът на Пулев щеше да е между 2 и 3 милиона паунда. "Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот", завърши Пулев.