Борусия Дортмунд победи Малага с 3:2 в четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига, който се игра на стадион "Сигнал Идуна Парк" пред 65 000 зрители в един от най-лудите мачове в историята на турнира, изпъстрен с груби съдийски грешки в ущърб и на двата тима.

Гостите смълчаха повечето зрители по трибуните с попадение в средата на първото полувреме, когато Хоакин Санчес изведе своите напред в резултата след изстрел извън наказателното поле.

Малко преди почивката обаче германският тим сътвори приказна атака, в края на която Марко Ройс чукна с петичка към Роберт Левандовски и той матира отбраната на противника.

Борусия Дортмунд бе по-добрият отбор през второто полувреме, но страхотни пропуски направиха Марко Ройи Марио Гьотце. Десетина минути преди края на мача Елисеу вкара от засада втори гол за Малага. Вече течеше първата от четирите минути добавено време, когато Малага изглеждаше сигурен полуфиналист, тъй като домакините имаха нужда от два гола. И чудото се случи!

В първата минута на добавеното време Мартин Демикелис допусна груба грешка и Марко Ройс изравни резултата. Секунди след това Фелипе Сантана изравни резултата след разбъркване в малкия пеналт в положение на засада, като по този начин германският тим сътвори един от най-великите и практически невъзможни обрати в историята на футбола.



Андалусийци започнаха мача изключително активно и пресираха своя опонент дълбоко в собствената му половина. Правеше впечатление, че германците трудно изнасяха топката в предни позиции и в първия четвърт час стигнаха само веднъж до наказателното поле на противника си, но Роберт Левандовски се оказа в положение на засада.

След това бърза акция на "жълто-черните" даде възможност на Марио Гьотце да чукне вдясно към Левандовски. Нападателят финтира бранител и опита техничен удар извън наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

В средата на първото полувреме защитните валове на двата тима показаха висш пилотаж само в рамките на десет секунди. Първо Хоакин получи отдясно и се опита да се изстреля покрай Фелипе Сантана, но кариоката блокира своя противник по фантастичен начин и даде начоло на бърза контра. Левандовски спринтира по левия фланг, но Демикелис гардира майсторски.

В 25-тата минута Малага откри резултата. Иско спря за Хоакин пред наказателното поле и последният финтира Шмелцер, след което стреля с левия крак през шпагата на Суботич и топката изненада Вайденфелер.

След допуснатия гол домакините започнаха да правят досадни грешки, а момчетата на Мануел Пелегрини изглеждаха все по-уверени. ска намери по феноменален начин Антунеш, но той спечели само корнер за своите.

В 40-тата минута Борусия Дортмунд спретна атака по учебник, с която изравни резултата. Блашчиковски намери Гьотце, той подаде към Марко Ройс и пред наказателното поле последният изведе Левандовски след пас с петичка. Преследван от трима защитници, полякът успя да овладее топката, да финтира Кабайеро и да я прати в мрежата.

В добавеното време на първото полувреме испанците пропуснаха отлична възможност отново да поведат в резултата. След изпълнение на пряк свободен удар Хоакин бе оставен напълно сам около точката на дузпата. Той нанесе хубав удар с глава, но Роман Вайденфелер се хвърли и спаси.

След подновяването на играта двамата голмайстори Левандовски и Хоакин пропуснаха по едно чудесно положение. Гюндоган намери Гьотце, който върна към поляка, но изстрелът му бе уловен от Кабайеро.

На отсрещната врата Роман Вайденфелер спаси чист гол във вратата си. Защитата на домакините проспа свалената от Демикелис топка към Хоакин, който нанесе удар с глава от удобна позиция от около пет метра, но стражът на германците изби акробатично с лявата си ръка.

Малко след това Серхио Санчес не се ориентира добре в наказателното поле и позволи на Марио Гьотце да си спре кълбото и да шутира с левачката от въздуха, но дребосъкът не уцели вратата на противника.

В средата на второто полувреме Марсел Шмелцер налетя на Хесус Гамес край тъчлинията, хващайки го за главата, но реферът Крейг Томпсън показа жълт картон за испанеца, вместо да изгони бека на Борусия.

В 69-тата минута Борусия вкара топката във вратата на гостите, но попадението правилно не бе зачетено заради засада. Якуб Блашчиковски свали с глава към сънародника си Роберт Левандовски и той прати кълбото в мрежата, докато защитата на Малага спря да играе.

На отсрещната врата Дуда извади извън наказателното поле за Жереми Тулалан, който се подхлъзна, но въпреки това отправи страхотен снаряд право в тялото на Вайденфелер, който успя да боксира.

Четвърт час преди края на редовното време Лукаш Пишчек центрира отдясно и от близо шест метра Марко Ройс засече топката с левия крак от движение, но Кабайеро показа рефлекс и изби в корнер.

В 79-тата минута Илкай Гюндоган изведе Марио Гьотце по конец в наказателното поле. Останал лице в лице срещу Кабайеро, Гьотце стреля в далечния ъгъл, но стражът изби с крак и топката мина на сантиметри покрай страничната греда.

Три минути след това Иско изведе Баптища в наказателното поле. Бразилецът опита нещо средно между удар и пас, топката се озова в краката на Елисеу и той вкара на празна врата от положение на тънка, но явна засада.

Малко след това Борусия Дортмунд получи право да изпълни пряк свободен удар, но Марко Ройс стреля над вратата. В първата минута на добавеното време Демикелис допусна груба грешка - Невен Суботич върна назад и в разбъркването Марко Ройс изравни резултата.

Минута след това няколко футболисти на Борусия бяха в засада при пас в предни позиции - Марко Ройс стреля силно с левия крак и пред самата голлинията Фелипе Санта добута кълбото в мрежата, като по този начин Борусия Дортмунд сътвори най-късния и фантастичен обрат в турнира, като до голяма степен късната победа на тима може да се сравни с финала в турнира през 1999 година!


Борусия Дортмунд - Малага  3:2

0:1  Хоакин Санчес - 25'

1:1  Роберт Левандовски - 40'

1:2  Елисеу - 82'

2:2  Марко Ройс - 91'

3:2  Фелипе Сантана - 92'

Борусия Дортмунд:  Вайденфелер, Суботич, Сантана, Пишчек, Шмелцер, Бендер (Шахин - 72'), Гюндоган (Хумелс - 86'), Блашчиковски (Шибер - 72'), Гьотце, Ройс, Левандовски

Малага:  Кабайеро, Санчес, Демикелис, Антунеш, Гамес, Тулалан, Камачо, Дуда (Елисеу - 74'), Хоакин (Портильо - 87'), Иско, Баптища (Санта Крус - 82')