Досаден гаф сътвори германският футболен съюз, който "върна" полузащитника на Байерн Марио Гьотце в доскорошния му отбор Борусия Дортмунд.

В официалния проспект на федерацията за световните квалификации срещу Австрия и Фарьорските острови бе представен състава на Германия, но срещу името на Гьотце стоеше Дортмунд, вместо настоящия му отбор Байерн Мюнхен, платил за него 37 милиона евро.

Очевидно не става дума за стар списък с избраниците на Йоахим Льов, тъй като Марио Гомес правилно бе посочен като футболист на Фиорентина, а Андре Шюрле - на Челси.

Донякъде може да бъде простена още една грешка на съставилия списъка - Месут Йозил вече е играч на Арсенал, но в ГФС все още го считат за част от Реал Мадрид, навярно заради късния и изненадващ трансфер.

В списъка с футболисти на Маншафта присъстват Марио Гьотце и Бастиан Швайнщайгер, въпреки че и двамата състезатели на Байерн Мюнхен страдат от болки в глезените и пропускат мачовете на националния тим.

Все пак грешките, които присъстват в книжката на германския футболен съюз бяха изчистени от официалната страница на федерацията в интернет.

Ето и снимка със състава на Германия в проспекта на ГФС: