Мениджърът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп остана във захлаз от представянето на своя отбор при победата с 6:2 над Хамбургер.

Той отдели специална похвала за плеймейкъра на отбора Марко Ройс, който вкара един от головете за успеха. Клоп обаче бе много по-впечатлен от отиграването на Ройс при първия гол на Роберт Левандовски.

"Казах на Марко, че си заслужи място в рая с това отиграване", коментира Клоп след мача пред телевизия Скай.

"Никога не съм виждал нещо подобно. Обикновено, когато топката ти дойде така, се опитваш да я ритнеш с колкото сила имаш. Той обаче я остави за Левандовски зад него. Луда работа".

До средата на мача обаче нищо не предполагаше, че ще се стигне до такъв изразителен резултат. Дортмунд поведе с 2:0, но гостите стигнаха до изравняване 2:2. Едва в средата на второто полувреме Дормунд окончателно сломи съперника си.

"Не се предадохме при 2:2 и изискахме повече от себе си. Сега се фокусираме върху Шампионската Лига", коментира по-късно Клоп пред официалния сайт на Бундеслигата.

"Повече интензивност като тази през всичките 90 минути и ще е трудно да бъдем победени. Вече си върнах ритъма и самочувствието. Интересувам се единствено от футбол, обожавам го, обичам този отбор. Сега към Наполи".