Борусия Дортмунд - Наполи, сблъсък от група "F" на Шампионската лига. Вторник, стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Сократис, Пишчек, Гроскройц, Кирх, Дурм, Гюнтер

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Хумелс, Шмелцер

Извън групата: Фридрих


Групата на Наполи:

Вратари:  Рейна, Рафаел, Коломбо

Защитници: Албиол, Канаваро, Бритос, Фернандес, Армеро, Увини

Халфове: Джемаили, Бехрами, Инлер, Барити, Маджо, Радошевич

Нападатели:  Кайехон, Игуаин, Инсине, Мертенс, Пандев

Контузен: Хамшик, Сунига, Место


Прогноза на Gol.bg:

За първи път от февруари 2010 година насам Борусия е в серия от цели три поредни загуби във всички турнири. Равенство срещу италианците утре вечер ще означава и отпадане още в групите на турнира за европейския вицешампион, ако Арсенал спечели срещу Олимпик Марсилия на свой терен.

От 28 мача срещу италиански съперници "жълто-черните" имат 9 победи и четири равенства, допускайки цели 15 поражения. В същото време Наполи има три равенства и четири загуби при гостуванията си в Германия.

Момчетата на Юрген Клоп са постигнали 8 победи в 10 мача на свой терен във всички турнири този сезон, отстъпвайки само на Арсенал и Байерн Мюнхен. Във въпросните два мача обаче силната офанзивна линия на Дортмунд не вкара нито едно попадение.

Неприятната новина за домакините е, че нападателят Роберт Левандовски се намира в голова суша. Той не се е разписвал в последните пет срещи на клубно и национално ниво.

Големият проблем пред Борусия остава изцяло новата защита. Централните защитници Невен Суботич и Матс Хумелс са в лазарета, както бека Марсел Шмелцер и халфа Илкай Гюндоган. Лукаш Пишчек се завърна след близо половин година извън терените, но все още не е в оптимална форма. Привлеченият като свободен агент Мануел Фридрих пък няма право да играе в Шампионската лига. В редиците на гостите с контузии са Хамшик, Сунига и Место.

След загубата от Байерн в събота Борусия ще се концентрира предимно в Шампионската лига. Тимът на Клоп обаче е изправен до стената, защото се нуждае от трите точки. По всяка вероятност ще станем свидетели на голове и в двете врати, но като че ли е време черната серия на Дортмунд да бъде прекъсната от задължителна победа.

Резултат:  Борусия Дортмунд - Наполи  3:1