Лошите новини за Борусия Дортмунд не спират. След като загуби неприятно с 0:1 от Байер Леверкузен се оказа, че освен три точки, тимът вероятно ще загуби и двама футболисти.

Полузащитниците Свен Бендер и Нури Шахин получиха контузии в глезените през второто полувреме, като и двамата бяха заменени принудително. Макар все още да няма окончателно становище за състоянието им, Юрген Клоп не е оптимистично настроен.

"Днес е събота и макар да се случват чудеса, скоро такива не са ни се случвали", коментира треньорът на Дортмунд след мача.

"Сега чакаме диагноза преди мача срещу Наполи в сряда. Това не е лесна фаза за нас. Контузиите не изглеждат добре. Предвид това, че двама наши играчи са контузени, вероятно тежко, следващите ни няколко мача ще са трудни".

Освен проблеми за мача с Наполи, Клоп ще има и такива срещу Хофенхайм другата събота. Причината е, че Сократис получи червен картон и ще бъде наказан.

По отношение на мача с Леверкузен, Клоп коментира.

"Ако искаш да победиш Леверкузен, трябва да си много добър. Ние не бяхме. Макар че започнахме добре, те се защитаваха и ни принудиха да играем с дълги топки".

"Бяхме прекалено пасивни и ни липсваше финалната топка. През второто полувреме се подобрихме, но не бяхме толкова добри, колкото можем да бъдем".