Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд, среща от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Стад Велодром", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд за мача:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Сократис, Пишчек, Гроскройц, Кирх, Дурм, Гюнтер

Халфове: Кел, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Бендер

Извън групата: Фридрих

 

Прогноза на Gol.bg:

Домакините излизат за своята чест, след като до момента нямат нито една точка и тази вечер могат да повлекат Борусия със себе си, ако вземат нещо от мача.

Европейският клубен шампион си гарантира място на елиминациите при победа, като дори равенство може да се окаже достатъчно за момчетата на Юрген Клоп.

Сериозните кадрови проблеми обаче тормозят Клопо още от началото на сезона. Трайно контузени са Гюндоган, Суботич, Хумелс и Шмелцер, а в лазарета се присъедини и сърцатият боец в средата на терена Свен Бендер, който контузи лошо глезена си дни, след като получи счупване на носа.

До последно под въпрос за мача ще бъде Нури Шахин, който бе сменен принудително през уикенда, също заради болки в глезена. Мануел Фридрих е извън групата, защото няма право да играе в Шампионската лига.

Олимпик Марсилия пък остана без треньор в събота, когато Ели Боп бе уволнен. Французите не се намират в добра форма и пред тях стои угрозата да бъдат един от отборите, завършили без нито една точка участието си в групите на Шампионската лига. До момента в този списък са 15 тима, като един от тях е българският Левски.

Последната среща между Олимпик и Борусия в Марсилия завърши с категоричното 3:0 за французите, но пък последният им мач бе в Дортмунд през този сезон, когато "жълто-черните" победиха със същия резултат.

За гостите мачът е със стойността на финал и въпреки липсата на късмет, която преследва "бандата на Клопо" този сезон, ние ще се доверим на европейския клубен вицешампион, залагайки на негов успех.


Резултат: Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд  1:2