Борусия Дортмунд обяви трансфера на 21-годишния сръбски талант Милош Йожич, който парафира с клуба до лятото на 2018 година.

Новината бе съобщена на официалната страница на Борусия в интернет. Според медиите в Германия Дортмунд плаща за него 2.2 милиона евро на Партизан.

Високият 1.77 метра офанзивен полузащитник направи своя дебют в националния отбор на Сърбия в края на миналата година, в проверка с Япония.

Интересното е, че Йожич има навика да бележи попадения още в своите дебюти, както и да наказва съперниците в края на мачовете.

На европейското първенство за младежи през 2011 година той се разписа срещу Турция в първия мач на сръбския национален отбор до 19 години.

През септември 2012 година той вкара за Партизан в първия си мач за първенство срещу Хайдук Кула. През май 2013 година младокът порази кръвния враг Цървена Звезда в 90-тата минута от пряк свободен удар и донесе титлата на Партизан.

В дебюта си за националния отбор Йожич наказа "самураите" с гол в 90-тата минута, при победата на Сърбия с 2:0 в контролна среща, играна в Нови Сад.

Милош реализира 6 попадения и записа 7 асистенции за Партизан в сръбското първенство и след края на есенния дял на шампионата бе избран от футболисти и треньори за Играч №1.