Айнтрахт Брауншвайг - Борусия Дортмунд, двубой от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Айнтрахт-щадион", 21.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Мхитарян, Хофман, Ройс, Гроскройц

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски

 

Прогноза на Gol.bg:

След грешната стъпка срещу Аугсбург вицешампионите имат нужда от задължителна победа днес, за да не дадат началото на мини-криза в своите редици.

Борусия няма победа в последните четири кръга. нещо, което се е случвало на отбора преди четири години и половина.

За първи под ръководството на Юрген Клоп  Дортмунд попадна в серия от 9 двубоя, в които допуска поне едно попадение във вратата си.

Сериозните проблеми с контузени футболисти влияе видимо върху представянето на "жълто-черните". Най-стабилният защитник на отбора през миналата година Невен Суботич скъса коленни връзки и е аут до края на сезона. Същото важи за крилото Якуб Блашчиковски.

Истинска загадка остава контузията на конструктора в средата на терена Илкай Гюндоган. Той е измъчван от прищипан нерв в гърба и макар да взима участие в тренировките на отбора, все още не е готов за официален мач. Гюндоган игра за последно през месец август.

Сериозна криза изживява Хенрих Мхитарян. Многомилионната покупка на Борусия няма гол от 13 кръга и нито една асистенция за последните девет шампионатни срещи. Той направи няколко избухвания, като в дербито с Шалке и домакинския мач срещу Наполи в ШЛ, но като цяло е истинско разочарование.

Роберт Левандовски също попадна в "дупка". Той не се е разписвал в последните четири кръга. Полякът има 11 гола на сметката си в Бундеслигата - повече от целия отбор на Айнтрахт.

Слабакът Брауншвайг не е допускал гол в 5 от своите мачове този сезон - с един повече от Борусия, който се славеше с коравата си защита в двата си шампионски сезона 2010/11 и 2011/12.

Все пак Борусия може да се похвали, че през тази кампания е единственият отбор, реализирал четири пъти директно от пряк свободен удар. Четирима различни футболисти са ликували след изпълнение на фаул: Обамеянг, Ройс, Шахин и Шмелцер.

Треньорите на днешните съперници Юрген Клоп и Торстен Либеркнехт са близки приятели. Те бяха съотборници преди години в Майнц, когато дори деляха една обща стая.

За Дортмунд днешната среща е отлична възможност за постигане на така необходимата победа, още повече, че Брауншвайг е най-слабият домакин в елита.

 

Резултат:  Айнтрахт Брауншвайг - Борусия Дортмунд  0:2