Нападателят на Борусия Дортмунд Юлиан Шибер възнамерява да си стяга багажа през лятото и да потърси късмета си другаде. Той е недоволен от ролята си на твърда резерва, откакто напусна Щутгарт през 2012 година. За него Борусия плати 5.5 млн. евро.

"Няма защо да се самозалъгвам, мисля за напускане.  Стига ми като погледна в колко мачове съм играл, нека бъдем честни", заяви Шибер пред Goal.com.

"Под ръководството на Клоп съм имал вълнуващи и много хубави моменти, но е ясно, че съм изживял и някои разочарования. Когато избрах Борусия, бях наясно че Левандовски ще бъде титуляр. Той играе страхотно и всяка седмица показва качествата си. И за мен става по-трудно."

"В сравнение с изявите ми през миналия сезон, през този те са доста по-малко. За мен това не е крачка напред. И колкото по-малко играя, толкова по-малко става самочувствието ми на терена", добавя Шибер, който записа 23 мача през сезон 2012/13.

През настоящата кампания обаче футболистът има 6 мача като резерва в Бундеслигата, записвайки скромните 50 минути. В Шампионската лига той има три мача като смяна, с общо 20 минути. За Купата на Германия има един гол в 3 срещи.