Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп остана изключително доволен от класическата победа като гост на Хановер, която остави вицешампионите на второ място в Бундеслигата.

"Беше много труден мач. И двата отбора трябваше да работят здраво. Ние не можехме да разчитаме на няколко основни футболисти, някои от които получиха почивка по наше желание. Хановер също не можеше да разчита на няколко основни играчи", сподели Клоп пред официалния сайт на Дортмунд.

"През първото полувреме успяхме да контролираме развоя на нещата, без да блестим особено. Вкарахме първия гол от статично положение. Много се зарадвах от това, защото ние работим интензивно върху този компонент от играта."

"Чрез втория ни гол успяхме да вкараме срещата в правилната посока и от този момент до края на нашия съперник му стана по-трудно."

"Щях да съм още по-доволен, ако бяхме вкарали третия гол при някоя по-ранна контраатака, защото ако беше станало 1:2, публиката на Хановер щеше да се активизира. От собствен опит сме наясно какво може да се случи в такава ситуация."

"Моят отбор изигра мача доста сериозно, момчетата се раздадоха напълно. При гола на Левандовски аз също не видях някой, с когото той можеше да комбинира. Той намери свободното пространство и го използва по чудесен начин. Гол от световна класа", добави Клоп.