Вчера капитанът на Борусия Дортмунд Себастиан Кел удължи своя договор с клуба за още един сезон и ще играе на стадион "Сигнал Идуна Парк" до лятото на 2015 година.

Опитният Кел набързо стана любимец на ултрасите на Борусия преди години, когато отказа да подпише договор с Байерн Мюнхен, избирайки "жълто-черните".

През последните дни Кел отново е голямата звезда в Дортмунд, вкарвайки победния гол за успеха с 1:0 във Фрайбург и успокоителния гол при загубата с 1:2 от Зенит.

"Клубът Борусия Дортмунд, чудесния ни отбор, феновете и градът Дортмунд са моят дом от дълги години", сподели пред официалния сайт 34-годишният Кел, който е част от тима 13 сезона.

"Затова реших да продължа тази връзка. Взех решение да прекратя кариерата си през лятото на 2015 година, но преди това се надявам да изживея още незабравими моменти и успехи с отбора."

"Очаквам с нетърпение моята последна година в Бундеслигата. Догодина за мен ще бъде точният момент да започна да правя нещо друго", добави сърцатият опорен полузащитник.

Трикратният шампион на Германия Кел има 25 гола в 289 шампионатни срещи. През 2012 година той спечели дубъл с Дортмунд. През последните месеци Кел бе свързван с отбори от американската Мейджър сокър лига.