Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не скри радостта си от обрата, който неговите момчета осъществиха в днешния мач срещу Щутгарт, печелейки с 3:2 като гости.

Според него изоставането с две попадения до 19-ата минута е било от полза за неговите момчета. За първи път от 11 години насам "жълто-черните" успяват да спечелят мач, в който са губили с две попадения.

"Не направихме добър старт в мача. Искахме да изглеждаме по друг начин. Отборът не разбра добре желанието ми да играем футбол. При първия гол на Щутгарт ние направихме три паса назад. При техния втори гол е ясно, че не можем да си позволим да оставим Траоре  да се надиграва един на един толкова често с наши играчи", започна Клоп.

"Навярно имахме нужда от изоставане с два гола, за да можем да реагираме. Когато намалихме резултата, ние успяхме да разклатим увереността на Щутгарт. През втората част продължихме да играем чудесно. Техният вратар Улрайх направи две страхотни спасявания преди победния ни гол. При тези температури червеният картон помага на отбора, които има числено превъзходство. Използвахме това и спечелихме заслужено."

"Защо спринтирах към съблекалнята в края на първото полувреме? Аз винаги тичам към съблекалнята, без значение от резултата, дали изоставаме, или водим - това няма значение. Тичам, защото гледаме на запис ситуации от първата част. И всяка една секунда може да ни бъде от полза."

"В един момент от мача нашата атака беше напълно в ред. По време на паузата показахме на футболистите няколко положения от първото полувреме, чрез които можехме да станем още по-опасни, ако ги използваме. Защото преди това не успявахме да натискаме здраво тогава, когато владеехме топката."

"След това започнахме да се движим доста по-добре. Защо оставих Обамеянг на пейката? Той беше болен преди мача. И аз бях щастлив, че изобщо имахме възможността да го вземем в групата за мача. Нямаше как да го пусна като титуляр, но имаше смисъл да го пусна като резерва, за да се погрижи за по-доброто ни темпо."

"Случвало ми се е и в други мачове съдията да бъде сменен, но не и след такава контузия. Той скъса ахилес, това е доста тежка контузия. Пожелаваме на рефера Михаел Вайнер всичко най-добро! За щастие извън терена той само трябваше да държи табелата. Ние треньорите бихме направили това вместо него."

"Имахме нужда на всяка цена от този резултат днес. Сега просто гледаме напред. Както при нас, така и в Щутгарт този мач беше "всичко или нищо". Това се видя и от играта на съперниците. Като цяло срещата протече доста коректно. Дори червеният картон не беше някакъв груб фаул."

"До момента винаги сме разглеждали отделно Бундеслигата и Шампионската лига. След загуба в първенството никога не сме излизали в лошо настроение за двубой от ШЛ. Страшно много се радваме, че сме в надпреварата."

"В Мадрид ще трябва да се справяме с големи проблеми, което важи и за всеки един гостуващ отбор там. Срещу Реал идната седмица няма да сме длъжни да правим играта. Те са големият фаворит. Ние искаме да постигнем резултат, който да ни даде възможността да се класираме. Сега момчетата имат нужда от почивка, защото са разбити", добави Клоп.