Асът на Борусия Дортмунд Марко Ройс заяви, че славата не го е променила изобщо. Германецът е участвал директно в 11 от последните 12 гола на "жълто-черните".

Той вкара на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен през изминалата седмица, а снощи се отчете с две асистенции за успеха с 2:0 над Волфсбург, който класира Борусия на финала за купата на Германия.

"Разбира се, че имам план за развитието на кариерата ми, но преди всичко имам действащ договор с Борусия", сподели Марко Ройс пред списание "Шпорт Билд".

"Борусия е моят клуб, Дортмунд е моят дом. Върнах се тук, за да печеля титли и не сме далеч от спечелването на нови трофеи. Тук наистина се чувствам много добре."

"Трансферът на Гьотце в Байерн Мюнхен преди една година не ме зарадва, но аз приех неговото решение. С напускането и на Роберт Левандовски бих искал да поема по-голяма отговорност, да имам по-силно присъствие на терена."

"Сега се намирам на такава футболна възраст, на която искам да направя следващата крачка напред. В момента съм една от големите звезди в Германия, но това не ме е променило."

"Опитвам се да бъда същия, аз не се нуждая от лукс. Не съм станал по-добър човек заради това, че съм станал известен футболист, който можеш да видиш по телевизията."

"Не съм участвал в някакви скандали и никога не бих се описал като звезда. Някои имат нужда от това да бъдат показвани постоянно, но аз мисля различно. По мое мнение аз съм си същия Марко, както преди", добави Ройс.