Треньорът на Борусия Дортмунд Юргенн Клоп бе видимо разочарован заради грубата съдийска грешка в снощния финал за купата на Германия срещу Байерн, загубен с 0:2.

Още по темата

В средата на втората част намиращият се в положение на много тънка (немаркирана) засада Матс Хумелс вкара топката във вратата на баварците, но Данте изчисти кълбото зад голлинията. Главният съдия Флориан Майер даде знак играта да продължи, като след мача се оказа, че той е пренебрегнал решението на асистента си, който е посочил центъра на терена.

"Ние вкарахме гол, който не беше зачетен, всички резервни футболисти го видяха от пейката по-добре, а едва ли те имаха по-добра видимост от рефера. Мануел Фридрих, който никога не е лъгал през целия си живот ми каза, че това е чист гол", сподели Юрген Клоп след срещата.

"Вкарахме гол и паднахме с 0:2. Не казвам, че със сигурност щяхме да победим ако той беше зачетен, навярно щяхме да загубим с 1:2. Флориан Майер ми каза след мача, че е имал нужда от технология на голлинията. Но в тази ситуацията нямаш нужда от такава технология."

"Във всякакви мачове се поставят съдии на голлинията, а в този толкова важен мач между силни отбори като Байерн и Дортмунд нямаше човек на голлинията. Гледаме мачове от Сибир, в които има хора на голлинията. Ако имаше такъв и снощи, сега нямаше да дискутираме. Беше толкова видимо."

"Загубата е болезнена, това решение беше голям удар за нас. Ние не играхме добре и аз съм наясно с това. Не играхме така, както го направихме напоследък, нямаше я онази лекота в играта ни. Въпреки това всеки един от нас даде всичко от себе си. Но и Байерн не игра добре. Точно навлязохме във фаза, в която заиграхме по-силно и не ни зачетоха този редовен гол."

"Нямах нужда от очилата си, за да видя добре ситуацията. Когато футболистът (б.р. Данте) е настъпил голлинията с десния крак, а чисти топката с левия си крак, навярно трябва да е част от Цирк дьо Солей, за да го направи без топката да е преминала голлинията."

Тук един от журналистите внася сериозен смут на пресконференцията, защото заявява на Юрген Клоп, че страничният съдия веднага е вдигнал флагчето си, маркирайки за редовен гол. Треньорът на Борусия моментално променя изражението на лицето си.

"Сериозно ли говорите? Господин Майер е решил, че няма гол?! Страничният съдия вижда, че топката е зад голлинията, а Майер вижда по-добре от по-лоша позиция и после ми казва, че е имал нужда от технология на голлинията?! Наистина ли беше така?"

В този момент водещият на пресконференцията прекъсва разговора между Клоп и журналиста с думите "не знаем дали наистина беше така". Наставникът на Дортмунд отново взима думата:

"Не съм питал Вас. В момента разговарям с друг човек, Вие все пак сте част от германския футболен съюз. Страничният съдия е вдигнал флагчето си и малко след това го е свалил? Има ли някакъв интервал от време за зачитане на вдигнат флаг?"

"Сега сериозно, всички ние стоим тук и се шегуваме. Аз самият не мога да променя нищо. Но това е удар върху нас. Реферът взима друго решение от по-лоша позиция на терена. Важното е, че след една година никой няма да говори за това, че сме вкарали гол, който не е бил зачетен. Желая ви приятна почивка", добави Юрген Клоп.