Барселона е на път отново да взриви трансферния пазар. Според испанския вестник "Спорт" каталунците са си осигурили подписа на Матс Хумелс от Борусия Дортмунд.

В няколко спортни магазина в Барселона вече се продават фланелки на "блаугранас" с името на Хумелс на гърба и №5. Както е известно, с него играеше отказалия се от футбола Карлес Пуйол.

Практиката показва, че трансферът на Хумелс на стадион "Ноу Камп" изглежда сигурен. Още преди да стане официално, че Луис Суарес преминава в Барса, а Хамес Родригес в Реал Мадрид, техни фланелки заляха спортните магазини в Испания, припомня изданието.

Хумелс беше един от най-добрите футболисти на завършилото световното първенство по футбол в Бразилия. Той грабна световната купа с Германия, а по пътя към трофея вкара два гола с глава - срещу Португалия и Франция.

Макар да изпитваше болки в коляното и бедрения мускул, Хумелс се представи великолепно не само в защита, но и при статични положения.

Това веднага предизвика интереса на Барселона и Манчестър Юнайтед, които бяха готови да го купят на всяка цена.

В английската преса се появи информация, че "червените дяволи" дават 20 милиона евро за бранителя, което предизвика бурния смях на треньора на Борусия Юрген Клоп.

По всичко личи, че Барса е предложила доста повече пари за национала, който е на път да запълни празнината, оставена от отказалия се от футбола Карлес Пуйол.