Борусия Дортмунд започна сезона по кошмарен начин, след като загуби в първия кръг от Бундесигата с 0:2 на своя "Сигнал Идуна Парк" от Байер Леверкузен.

Срещата обаче няма да бъде запомнена толкова с резултата, колкото с рекордно бързия гол на Белараби, който реализира в 9-ата секунда и така даде аванс на "Аспирините".

Това от своя страна е нов рекорд в германския елит, след като досегашното подобно постижение бе в 11-ата секунда. 

Крайният резултат бе оформен от Кислинг, който реализира в самия край на мача за 0:2.

Доста интересно е да се отбележи, че този двубой се превърна в нещо като повторение на последния мач между двата отбора, който се игра на "Сигнал Идуна Парк". Тогава отново гостите стигнаха до успех, но с 1:0.

Още след девет секунди игра Белараби даде аванс на отбора си, след като успя да преодолее Гитнер и да матира вратаря, но само няколко минути след това домакините можеха да вкарат изравнително попадение. Гинтер обаче прати топката право в ръцете на Лено.

Домакините се активизираха малко и Пишчек също пробва късмета си, но с удар на дистанция. Той обаче бе блокиран.До края на полувремето Дортмунд бе доста активен в играта си, но отборът показа изключителна неефективност пред гола.

След почивката ситуацията се промени малко и гостите показаха защитна игра, докато домакините атакуваха, но не успяваха да стигнат до положения.

В 84-ата минута Лено спаси удар с глава на Гинтер, а освен това се намеси на още няколко пъти по-добър начин. В крайна гостите оформиха крайния резултат след гол на Кислинг в продълженията. Грешка в защитата на домакините позволи на Белараби да изведе Кислинг сам срещу вратаря и в крайна сметка той се разписа.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ЛЕВЕРКУЗЕН 0:2
0:1 Белараби 1'
0:2 Kислинг 90+

БОРУСИЯ: Лангерак, Пишчек, Папастатопулос, Дурм, Гинтер, Кел, Мхитарян, Ройс (75 - Хофман), Йоич (75 - Гроскройц), Обамеянг, Иммобиле

ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено, Бьониш, Спахич, Топрак, Йедвай, Ролфес (62 - Рейнарц), Кастро, Белараби, Калханоглу (80 - Пападопулос), Кислинг, Сон (76 - Брандт)