Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп остана изключително доволен от успеха с 2:0 над лондонския Арсенал късно снощи в първия мач и за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига.

Той обяви на пресконференцията след мача, че отборът му е бил перфектен в този сблъсък.

Домакините надиграха "Артилеристите" и стигнаха до успеха след попадения на Чиро Иммобиле и Пиер Емерик Обамеянг.

"Аз съм много доволен. Трима от нашите бяха получили мускулни травми и не можех да разчитам на тях, така че това ме принуди да направя някои важни решения на сутринта. Трябва обаче да кажа, че наистина моят отбор се представи страхотно в този мач и аз съм изключително щастлив", заяви Клоп на пресконференцията след мача.

"Натискът, на който подложихме противника, и играта ни на контрапреса бяха просто съвършенни. Бяхме смели, както и бързи в този мач срещу Арсенал", продължи ексцентричният треньор.

"Имахме всичко, което ни бе необходимо, за този мач. Хареса ми представянето ни от първата до последната секунда. Казах на Хенрих Мхитарян за този мач, че не е нужно да бележи. Ще има време, когато ще имаме нужда от неговите голове и той ще успее да вкара. Направихме това, което трябваше да направим, за да спечелим мача. Играта ни бе близо до съвършенната", завърши Клоп.