Арсенал ще се опита да надцака Манчeстър Юнайтед за подписа на централния защитник на Борусия Дортмунд и националния отбор на Германия Матс Хумелс през зимния трансферен прозорец, пише английското издание "Експрес".

Според последни информации "Артилеристите" са готови да извадят за германеца оферта в размер на 32 милиона паунда. Арсен Венгер е голям фен на един от лидерите на Дортмунд и смята, че той ще спомогне много за укрепване на защитния вал, на отбора.

През летния трансферен прозорец германецът бе свързван с напускане на Дортмунд, но той предпочете да продължи, да играе за отбора на Юрген Клоп.

Смята се, че Луис ван Гаал ще даде мило и драго, за да примами бранителя през януари в отбора си, но въпреки това самият футболист държи да играе в Шампионската лига. Нещо, което няма как да стане с "Червените дяволи" към днешна дата.

Венгер пък планира да надцака своя колега за германеца и да направи нова защитна двойка - Хумелс и Косиелни.

Самият играч пък коментира по следния начин спекулациите за него трансфер: "Ако някой по-голям отбор от Дортмунд отправи оферта за мен, но не ми харесва стила на игра на този тим, не бих приел", каза той.