Най-добрия германски рефер през последните години Маркус Мерк призна, че арбитърът Волфганг Щарк е допуснал нова грешка във вреда на Борусия Дортмунд.

Още по темата

 

Днес скандалният Щарк отмени редовно попадение на Кевин Гроскройц, а секунди по-късно Падерборн стигна до щастливо 2:2 и по този начин вицешампионите за пореден път загубиха точки през сезона.

"От повторението се вижда, че това е грешно съдийско отсъждане", коментира очевидната грешка на Щарк неговият доскорошен колега Мерк пред камерата на телевизия "Скай".

Щарк допусна още една очевидна грешка в днешния мач, оставяйки на терена Бакалорц. Последният се опита да счупи крака на Марко Ройс с грубо влизане в глезена през второто полувреме.

Все още не е ясно колко сериозна е травмата на Ройс, но по всяка вероятност той ще бъде аут до края на годината. Припомняме, че крилото пропусна Мондиал 2014 заради скъсани връзки в левия глезен.

Щарк нашумя преди близо две години, когато ритуално закла Борусия в домакинския им мач срещу Волфсбург. Тогава той спести засада на "вълците" при първия им гол и видя несъществуваща игра с ръка на Шмелцер в наказателното поле, отсъждайки дузпа и вдигайки червен картон.

Малко след мача Щарк се извини за гафовете си, а от съдийската комисия взеха решение той да не свири повече мачове на "жълто-черните".

Вижте секирата на Бакалорц срещу Ройс от днешния мач:

    На 0:44 от видеото: