Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп е на мнение, че е станал още по-добър в професията си, но това не си личи в класирането на Бундеслигата през този сезон.

"Жълта-черните" са последни в таблицата с цели осем поражения в първите 13 кръга. В същото време Клопо не пропусна да спомене и първенеца Байерн Мюнхен.

Специалистът изнесе нещо като лекция пред 260 госта в хотел "Франкфуртер Хоф", като всеки от слушателите трябваше да плати по 350 евро, за да присъства.

"Никога не съм предполагал, че ще ни бъде толкова трудно, колкото е в момента. Но от две-три седмици това вече не ме изненадва. Причината: имаме много контузени футболисти и допускаме смехотворни голове. Загубата от Айнтрахт беше най-нормалното нещо", сподели Клоп.

"Няма да подам оставка, защото не съм човек, който бяга. Аз или правя нещо до самия край, или не го върша изобщо. Докато в Дортмунд искат да остана, аз ще си върша работата. Аз съм боец. По-добър треньор съм от 2012 година (б.р. когато Борусия Дортмунд спечели титлата и купата на Германия), но за съжаление това не си личи в класирането."

"Но аз никога не съм си мислел, че слънцето ще изгрява цял живот от задн**а ми. Още в училище всички смятаха, че цял живот ще се боря да не изпадна. Когато директорът на училището ви връчи дипломата, ми каза: "Дано нещата с футбола се получат, в противен случай ще ти бъде трудно".

"Напълно разбирам критиките, това е човешко. Също така разбирам освиркванията на нашите фенове. И те са нормални. Но тези, които ни освиркват, трябва да се запитат дали помагаш на някой, който се е провалил, а ти му казваш, че е глупак. Бичуването не помага нито на футболистите, нито на мен. Ние усещаме, че ситуацията е катастрофална. Никой няма нужда от това."

"Който иска да се наслаждава само на успехи, има само една възможност - да стане фен на Байерн Мюнхен. Така ще бъде щастлив. Дали на Борусия Дортмунд липсва човек като Замер? Не, той изобщо не липсва на никого в Дортмунд", добави Клоп по адрес на шампионите.

"Следващият ни съперник Хофенхайм? Преди време им подарихме оставането в Бундеслигата, когато изиграхме слаб мач в последния кръг... Надявам се, че сега там се сещат за жеста ни."

"Дали ще направим нови покупки? Със сигурност няма да взема завършен зад**к. Това винаги е била правилната политика, дори когато мнозина са на мнение, че сега ще ни свършат работа пет задн**а."

"Докато жънеш успехи е лесно да караш камион през града с 8.4 промила алкохол в кръвта. Но от лятото получих няколко удара в муцуната. И на мен ми се искаше да дойда тук и да говоря по-лесно за нещата, но за съжаление не е така", каза още Клоп.

В края на събитието той подписа няколко топки и ги ритна към публиката в залата. Куриозен момент: при едно от волетата Клопо нацели две чаши на първи ред и ги строши.

"Един удар, две чаши", пусна широката си усмивка Клоп, а присъстващите се пошегуваха, че нападателите на Борусия Дортмунд трябва да се научат да шутират точно като треньора си.