Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп се е опасявал, че кракът на Марко Ройс е счупен. Както е известно, звездата на вицешампионите беше заменен принудително още в средата на първата част при снощната победа с 2:0 над Динамо Дрезден.

Още по темата

 

Ройс беше изритан бившия футболист на Шалке Денис Ердман. Куриозното, че топката беше на около три метра от двамата и Ройс се опита да намери свободно пространство, когато Ердман го подкоси неадекватно.

"Ако наистина е само натъртване, тогава вечерта е добра за нас. Бях толкова ядосан, защото всички гледаха към мен сякаш кракът на Марко е счупен", каза Клоп след мача.

"Аз съм обикновен човек и когато всички ме гледаш така, все едно кракът му е счупен, тогава вярвам в това. Надявам се следващият път от лекарския щаб да ме информират по-рано, че е само натъртване."

"Вече съм го казвал и преди - такива неща не трябва да се правят, няма нужда от това. Вижте, топката е далеч от тях, а Марко иска да премине покрай Ердман. И последният го рита в коляното. Беше напълно ненужно."

"Футболът няма нужда от подобни неща. Съдията трябва да пази играчите, защото най-важното нещо е тяхното здраве. Имаше подобна ситуация с Хефеле, който удари с лакът Чиро Иммобиле в лицето и му причини аркада", добави Клоп.

Точното състояние на Ройс ще стане ясно днес, информира Борусия Дортмунд на официалната си страница в интернет.