Волфсбург успя да спечели генералната репетиция преди финала за Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд с 2:1 на своя "Фолксваген Арена" пред 30 000 души.

Мачът между двата тима бе от 33-ия кръг на немската Бундеслига и бе без никакво значение за домакините, докато от друга страна той бе важен за гостите, тъй като тимът се стреми да си запази позицията в класирането, а защо не и да напредне в него.

Калигури даде аванс на домакините още в 35-ата секунда, а Обамеянг реализира от дузпа за изравняването на резултата в 10-ата минута.

За крайния успех на "Вълците" точен бе Налдо в 49-ата минута и така тимът продължава да няма загуба у дома през този сезон в Бундеслигата.

Освен това след това поражение тимът на Дортмунд е на път да направи най-лошия сезон под ръководството на Юрген Клоп, тъй като откакто пое тима през сезон 2008/2009 отборът му финишира неизменно в челната шестица на класирането.

С победата си "Вълците" са с актив от 68 точки в класирането и заемат 2-ата позиция в таблицата, докато Борусия си запазва 7-ото място, след като Вердер и Хофенхайм загубиха днешните си срещи.  Отборът има 43 точки в класирането. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 35-ата секунда те стигнаха до попадение и откриха резултата. 

Де Бройне направи страхотен пробив и успя да намери Калигури в наказателното поле след което последният без особени проблеми реализира попадението с което резултатът бе открит.

В 5-ата минута "Вълците" бяха на косъм да реализират и второ попадение, но мощният удар на Перишич от 25 метра премина много малко встрани вратата.

Пет минути след това обаче реферът посочи "бялата точка" за гостите, след като видя нарушение на Беналио срещу Кампъл, а зад топката застана Обемеянг, който реализира от дузпата.

В 19-ата минута Шмелцер загуби концентрация и направи груба грешка като позволи на Дост да поеме топката и да го елиминира, но въпреки че бе на изключително добра позиция да даде аванс на домакините холандецът отправи меко казано разочароващ удар.

Доминацията на "Вълците" продължи и Де Бройне демонстрира за пореден път страхотната си техника. Белгиецът намери Перишич на далечната греда, но хърватинът пропиля страхотния шанс пред себе си и изкара топката в аут.

В 29-ата минута страхотният от началото на мача Де Бройне успя да изведе брилянтно Дост зад защитата на гостите и холандецът стреля от добра позиция, но Лангерак извади топката в корнер.

При последвалия корнер Налдо игра с глава, но за радост на стража на Дортмунд ударът на бразилеца не му причини проблеми.

В 37-ата минута Мхитарян намери със страхотно подаване Обамеянг в наказателното поле, но габонецът не успя да отиграе по най-добрия начин ситуацията и опропасти шанса пред тима му. 

До края на полувремето не се стигна до голове и резултатът остана непроменен на почивката.

След почивката домакините бързо се върнаха в играта и в 49-ата минута Налдо даде аванс на тима си.

След центриране от корнер Сократис не успя да изчисти топката, а освен това кълбото се отклони и в Мхитарян преди да достигне до бразилеца, който точно като нападател прати топката в далечния ъгъл с хубав удар.

Две минути след това Мхитарян бе на косъм да изравни, но неговият удар след пас на Кагава премина на сантиметри от далечната греда.

В 61-ата минута гостите имаха още едно положение, като след добра комбинация между Кампъл и Кагава топката бе изпратена към намиращия се точно пред вратата Обемаянг. Точно преди габонецът да отправи удар обаче Налдо се намеси брилянтно и изби топката от краката му.

Страхотният футбол, който цареше на терена, продължи и през следващите минути. 

В 63-ата минута Лангерак се намеси решително точно преди топката да попадне на главата на Гилавоги, който бе на косъм да засече центриране на Калигури.

След няколко минути застой Дортмунд почти изравни десетина минути преди края, но ударът на Сократис от добра позиция премина встрани вратата на домакините.

В 82-ата минута пък Перишич отправи страхотно воле и принуди Лангерак да демонстрира рефлекс, за да избива топката, която се бе запътила уверено към вратата му. До края резултатът остана непроменен.

ВОЛФСБУРГ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 2:1
1:0 Калигури 1'
1:1 Обамеянг 10' дузпа
2:1 Налдо 49'

ВОЛФСБУРГ: Беналио, Налдо, Юнг, Клозе, Родригес (81 - Виейриня), Перишич (86 - Хънт), Калигури (89 - Шюрле), Гилавоги, Де Бройне, Арнолд, Дост

БОРУСИЯ: Лангерак, Суботич, Папастатопулос, Шмелцер (76 - Пишчек), Дурм, Кел, Кагава (70 - Ройс), Обемаянг, Мхитарян, Гюндоган, Кампъл (70 - Иммобиле)