Героят за Борусия Дортмунд от финала на Шампионската лига през 1997 година Карл-Хайнц Ридле заяви, че Илкай Гюндоган ще пасне перфектно на Барселона.

Както е известно, полузащитникът на "жълто-черните" е считан за почти сигурно ново попълнение на испанския първенец.

"Жалко е, че той напуска Дортмунд, но само мога да го поздравя, ако той премине в Барселона", каза Ридле пред електронното издание Goal.com.

"Това е клубът, който пасва перфектно на неговия стил на игра. Той е невероятен играч, когото е готов на 100%. Мисля, че още не сме видели най-доброто от Гюндоган. Той може да даде по нещо на всеки отбор."

"Рядко съм виждал по-интелигентен футболист от него. Нямам съмнения, че той ще пасне отлично на Барселона. Илкай е нещо като модерния Шави. Организира и диктува темпото на игра.  В това отношение е един от най-добрите в света."

"Юрген Клоп? Не бих искал да го препоръчвам на някой клуб, но не мога да си го представя да води отбор като Стоук Сити. Голям клуб от Ла Лига или Висшата лига ще му пасне."

"Според мен Барселона е лек фаворит за финала в Берлин, може би 60:40. Не не подценявайте Ювентус. Това би било голяма грешка. В добър ден за Юве всичко е възможно. А Барса изглежда уязвим в отбрана."

"Ще бъде страхотен финал. За Юве е нещо голямо да бъде на финал след трудните години. Това е по-добре от изцяло испански финал. И в него ще видим най-добрия футболист, когото светът е виждал някога - Лионел Меси. Ако елиминираш него, си направил голяма крачка в правилната посока", добави Ридле.