Борусия Дортмунд е поставил ултиматум на Илкай Гюндоган - да преподписва изтичащия догодина договор, или да се разкарва веднага! Така твърди най-тиражният европейски вестник "Билд", според който "жълто-черните" искат да вземат поне 20 милиона евро за своя футболист.

Още по темата

 

Преди няколко седмици изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке заяви, че клубът твърдо е решен да продаде Гюндоган и че дори прави плановете си без него, след като халфът отказа да преподпише.

Ситуацията около германеца с турска кръв е деликатна, защото той се лакоми за голяма заплата. Именно поради тази причина пропаднаха преговорите с Байерн Мюнхен.

Правата на Илкай защитават баща му и чичо му, които търсят поне 10 милиона евро годишна заплата. Смята се, че Барселона е готов да му я плаща и че дори скоро ще обяви трансфера на полузащитника.

Ако обаче и новият европейски шампион се откаже от Гюндоган, има вероятност той да не си намери нов отбор. Борусия ще разчита на него при такъв вариант, но само ако той се съгласи да удължи контракта си.