Борусия Дортмунд разби Хановер с 4:2 в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "HDI Арена".

Лидерът в класирането започна надъхано от самото начало, но домакините откриха резултата чрез Собиех, който засече подаването на Андреасен.

Въпреки това Борусия не падна духом и до почивката осъществи пълен обрат. Голмайсторът на тима Пиер-Емерик Обамеянг изравни от дузпа, а Хенрих Мхитарян реализира разкошно попадения с удар от движение.

След почивката Хановер изравни, когато Собиех вкара втория си гол в мача, но в средата на втората част Фелипе си заби автогол. В 84-тата минута Обамеянг се разписа отново от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Фелипе в наказателното поле.

По този начин "жълто-черните"събраха 12 точки и са едноличен лидер на върха, с по-добра голова разлика от Байерн. Хановер е в зоната на изпадащите с една точка.



Първата добра възможност в срещата беше за Пиер-Емерик Обамеянг. Вайгъл намери Шмелцер с диагонално подаване и бекът сложи кълбото на главата на габонския снайперист, но неговият удар профуча на сантиметри покрай гредата. След това Кагава стреля слабо и неточно.

Борусия контролираше играта, но в 18-тата минута се оказа назад в резултата след перфектна контраатака на Хановер. Андреасен беше изведен по дясното крило и забеля включването на непокрития Собиех в наказателното поле. Нападателят получи подаване и завърши хладнокръвно.

Илкай Гюндоган стреля високо над целта, а като цяло Борусия не можеше да намери пролука за завършващ удар, макар да контролираше играта.

Беше изминал  половин час игра, когато Йонас Хофман беше препънат от Фелипе в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг застана зад бялата точка и реализира четвъртия си гол този сезон.

Минута преди почивката Борусия сътвори пълен обрат. Гинтер нахлу отдясно и върна назад към Хенрих Мхитарян, който реализира прекрасно попадение от 13 метра с изстрел от движение.

В 53-тата минута Хановер изравни след груба грешка на Матс Хумелс. Капитанът на гостите се размина с топката при центриране на Приб и остави Собиех на стрелкова позиция. Нападателят не сбърка, пращайки топката в долния десен ъгъл.

След час игра на терена се появи Аднан Янузай, който направи своя официален дебют за "жълто-черните", заменяйки Йонас Хофман. В средата на втората част Гюндоган отправи прострелно центриране, но Обамеянг се размина с топката на далечната греда.

В 67-та минута Кагава разтегли вядсно към Гинтер, който моментално засече в посока малкото наказателно поле. Там Фелипе изпревари Обамеянг, но си заби автогол. 

Борусия успокои играта и контролираше развоя на срещата. Към края Фелипе игра с ръка в пеналта след центриране на Кагава и реферът посочи бялата точка, а Обамеянг отново бе точен, този път в стил "Паненка".

В добавеното време беше отменено попадение на Хенрих Мхитарян заради засада.

 

Хановер - Борусия Дортмунд 2:4

1:0  Артур Собиех - 18'
1:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 34', дузпа
1:2  Хенрих Мхитарян - 44'
2:2  Артур Собиех - 53'
2:3  Фелипе - 67', автогол
2:4  Пиер-Емерик Обамеянг - 84', дузпа

 

Хановер:  Цилер, Алборноз, Марсело, Сакаи, Фелипе, Приб (Ердинч - 80'), Зорг (Беншоп - 74'), Сане, Андреасен, Киотаке (Максимин - 80'), Собиех

Борусия Дортмунд:  Бюрки, Хумелс, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Вайгъл (Кастро - 66'), Гюндоган, Кагава (Бендер- 90'), Хофман (Янузай - 60'), Мхитарян, Обамеянг