Хофенхайм и Борусия Дортмунд завършиха 1:1 в мач от междинния шести кръг на Бундеслигата, който се игра на стадион "Уирсол Рейн-Некар Арена".

Хофе се оттегли на почивката с гол преднина, макар да да притежаваше топката едва в 34% от времето. Автор на попадението бе Себастиан Руди, а гостите допускаха много грешки в защита.

При една от тях Варгас нацели гредата малко след паузата, но точно тогава Дортмунд изравни. Хумелс копна за Кастро, който свали с гърди за Пиер-Емерик Обамеянг и габонецът изравни, разписвайки се в шести пореден кръг.

До края на мача "жълто-черните" имаха осезаемо предимство, но не успяха да сътворят пълен обрат. Така беше сложен край на серията на Борусия от 11 поредни победи във всички турнири този сезон.

Възпитаниците на Томас Тухел слязоха от върха и вече са втори в Бундеслигата с актив от 16 точки, докато Хофенхайм е предпоследен с два пункта.


Кевин Фоланд отправи първия удар в срещата, но стреля много слабо и не затрудни вратаря на гостите, които постепенно взеха инициативата и играта се водеше предимно в половината на техния опонент. Марко Ройс подаде към Пиер-Емерик Обамеянг и голмайсторът шутира, но Бауман се справи.

Притежанието на топката минаваше 70% в полза на "жълто-черните", които така и не успяваха да превземат дефанзивния вал на домакините. Шмелцер центрира отляво и Обамеянг засече, но не успя да намери вратата от трудна позиция.

Въпреки превъзходството на гостите, Варгас можеше да открие резултата в средата на първото полувреме, когато Бюрки сервира топката на краката на съперниковия футболист, но после го блокира с помощта на Шмелцер.

Обамеянг стреля с глава над вратата, а при бърза контраатака на домакините Фоланд шутира право в ръцете на Бюрки. Борусия отвърна с нова акция, но силният изстрел на Ройс профуча покрай гредата.

В 42-а минута Хофенхайм се възползва от грешките на Борусия в защита и откри резултата чрез Себастиан Руди, който получи пас от Варгас и по диагонала мушна топката в долния ляв ъгъл.

Веднага след почивката Марко Ройс стреля мощно по диагонала, но Бауман боксира. Последва слабо връщане на Гинтер назад и Варгас прехвърли вратаря, но топката се отби в гредата.

Десетина минути след почивката, точно след като Ройс беше заменен, Борусия откри резултата. матс Хумелс хвърли разкошен мек пас в наказателното поле, Гонсало Кастро свали с гърди за Обамеянг и нападателят разстреля съперника.

Натискът на Борусия се засилваше и след като удари на Обамеянг и Мхитарян бяха блокирани, Кагава стреля над напречната греда от много добра позиция. После Мхитарян намери Кастро, който шутира по диагонала, но Бауман спаси.

Четвърт час преди края на редовното време защитата на Борусия увисна при непряк свободен удар. Джонатан Шмид беше оставен на далечната греда и не успя да реализира с глава.

Пет минути преди края на мача Адриан Рамос се озова на върха на атаката и се опита да засече острото подаване на Мхитарян отдясно, но колумбиецът изобщо не успя да уцели топката...

 

Хофенхайм - Борусия Дортмунд 1:1

1:0  Себастиан Руди - 42'
1:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 55'

 

Хофенхайм: Бауман, Бичакчич, Зюле, Толян, Кадерабек, Швеглер, Руди (Цубер - 78'), Полански (Щробъл - 64'), Шмид, Варгас (Курани - 89'), Фоланд

Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Хумелс, Гинтер, Шмелцер, Кастро (Рамос - 76'), Вайгъл, Кагава, Хофман (Мхитарян - 46'), Ройс (Гюндоган - 54'), Обамеянг